Főoldal » Egyéb » Almodóvár Maraton

Almodóvár Maraton


Helyszín: Átrium Film-Színház 1024 Budapest, Margit körút 55.
Dátum: 2013. 04. 20. ( szombat )

Almodóvár Maraton

ALMODÓVAR MARATON
"A Szeretők, utazók a 19. filmem. Csak annyit mondhatok, hogy a szenvedély és a bizonytalanság ugyanúgy megvan bennem, mint mindig. Éppen úgy érzem magam, mint az első filmem idején, csak sokkal több az ősz hajszálam." Pedro Almodóvar

Különleges maraton várja áprilisban a filmrajongókat: 3 film – 3 hangulat – egy rendező az Átrium Filmszínházban. Pedro Almodóvar három filmje egy csokorba fűzve, 35mm-es filmszalagról az utánozhatatlan filmszínház-hangulattal megspékelve: Te megvetted már a bérleted?

PROGRAM - Április 20. szombat:
16:00 Megtört ölelések
18:30 A bőr, amelyben élek
21:00 Szeretők, utazók *Premier film*

Mindhárom filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. A hangulatot garantálja: Átrium Filmszínház & Budapest Film.

MEGTÖRT ÖLELÉSEK
Egy férfi, aki teljes sötétségben ír, él és szeret, tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nem csak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is. Ez a férfi két nevet használ: irodalmi álneve Harry Caine, azaz Hurrikán - így írja alá irodalmi műveit, történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve pedig Mateo Blanco. Ezen a néven éli életét, és rendez filmeket. Ha éppen nem rendez, csak azzal a gondolattal tudja túlélni sorsát, hogy Mateo Blanco meghalt a szigeten imádott Lenájával együtt.

A Megtört ölelések c. film 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

A BŐR, AMELYBEN ÉLEK
Amióta felesége egy autóbalesetben megégett, Dr. Robert Ledgard, a kiváló plasztikai sebész életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatás tölti ki. Tizenkét év után laborjában sejtterápiával előállított egy olyan bőrszövetet, amely ellenálló minden sérüléssel szemben. Kísérleteihez szüksége volt egy alanyra, egy megbízható segédre, és arra, hogy félretegye az összes etikai aggályát. Utóbbi nem okozott problémát, segítitársa is akadt Marilia, a születése óta vele élő házvezetőnő személyében; kísérleti nyula pedig egy gyönyörő fiatal nő, Vera, aki a villa foglya.

A bőr, amelyben élek c. film 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

SZERETŐK, UTAZÓK
"A Szeretők, utazók egy csapat emberről szól, akik egy repülőgépen ragadnak, a külvilágtól elzártan. A forgatókönyvet úgy kezdtem el írni, mint egy komikus szösszenetet, és végül egy morális, verbális és irreális vígjáték lett belőle." Almodóvar legújabb filmje a 80-as éveket idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra.

A Szeretők, utazók c. film 16 éven aluliak számára nem ajánlott.