Főoldal » Fesztivál » Banff Hegyifilm Fesztivál

Banff Hegyifilm Fesztivál


Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Dátum: 2013. 04. 19. ( péntek )

Banff Hegyifilm Fesztivál

Banff Hegyifilm Fesztivál

Válts jegyet a kalandok világába és nézd meg az elmúlt évek legizgalmasabb kalandsport filmjeit a Banff Hegyifilm Fesztiválon!

A kanadai Banff Hegyifilm Fesztivál legjobb filmjei 2013. tavaszán érkeznek Magyarországra.

A budapesti fesztivált április 19-21. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban szervezi a Baraka Utazási Iroda. A világ legjobb hegyi filmjeit láthatják a látogatók, amellett, hogy számos kíséro programon is részt vehetnek.

Az 1976 óta évente megrendezésre kerülo filmfesztiválra olyan filmeket nevezhetnek a készítoik, amelyek témája valamilyen extrém- vagy outdoorsport: hegy- és sziklamászás, freeride síelés, hegyikerékpározás, vadvízi és tengeri kajakozás, bázisugrás, terepfutás, kanyoning, vagy valamilyen különleges és egyedülálló expedíció.

Némely filmet lelkes amatorök készítenek, némely mögött professzionális stáb áll. Egy valami azonban összeköti a készítoket: az outdoorsportok szeretete, a természet és az emberi teljesítmények iránt érzett tisztelet valamint a legtöbb filmre jellemzo ötletes, újszeru és olykor muvészi látásmód.

A Kanadában minden év oszén megrendezett fesztivál filmjei Banff World Tour néven világ körüli útra indulnak, hogy Argentínától Izlandig, Dél-Afrikától Japánig minél többen láthassák az alkotásokat. Magyarországra - hosszú évek kimaradása után - a Baraka Utazási Iroda szervezésében jutnak el ismét a Banff Hegyifilm Fesztivál szenzációs filmjei.