Főoldal > Fesztivál > Fertőrákosi Barlangszínház 2023 - Program és jegyek

Fertőrákosi Barlangszínház 2023 - Program és jegyek

Fertőrákosi Barlangszínház 2023 - Program és jegyek

Helyszín: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Dátum: 2023 nyarán

JEGYVÁSÁRLÁS

FERTŐRÁKOSI BARLANGSZÍNHÁZ 2023

A Fertőrákosi Barlangszínházban évről-évre izgalmasabb produkciók várják a közönséget. Az elmúlt években a nemzetközi jazz legendák mellett a hazai sztárok Zorán, Szulák Andrea, Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Fenyő Miklós, Dés László is koncertet adott már, illetve rendre ellátogattak az Experidance sikermusicaljei, de az Operettszínház és a Madách Színház sztárjai és számos balett előadás is látható volt. Az operett produkciók mellett német nyelvű előadások és opera produkciók is színpadra kerültek.Emellett a családok igényeire gondolva cirkuszi előadás, mesemusical és filmzenei koncert repertoárra került.

Május 20-án Mert másról álmodunk… címmel hagyományosan a Sopron Táncegyüttes nyitja az évadot. Május 21-én ugyanezzel a címmel a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei és a Pendelyes Táncegyüttes előadásával folytatódik a program.

Május 26-án a 100 Tagú Cigányzenekar érkezik (50 fővel és) olyan sztárszólistákkal, akiket ismernek és szeretnek (nem csak) a helyiek: Peller Károly és Szendi Szilvi művészeket hallhatja a közönség.

Rátonyi Róbert Színház két operett-előadással is érkezik az évadban. Május 27-én és 28-án a sokak által várt Mágnás Miska ismert dallamai csendülnek fel, mint például a Cintányéros cudar világ vagy a Hoppsza, Sári, miközben nyomon kísérhetjük Miskának, a lovászlegénynek, Tasziló grófként való tündöklését.

TBG Production  Gyöngyhajú lány balladája a musicalek alfája és omegája,” mely a felnőtté válásról és az első nagy szerelmi csalódásról szól. Ezen élményeken keresztül idézi meg a Balaton partot és a tó ősi mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! A színpadról gyermek áldás okán visszavonuló Békefi Viki főszereplő „Kriszta” karakterébe, Kóbor János „Mecky” leánya Kóbor Léna bújik bele, így a háttérpróbák nőnappal már meg is kezdődtek gőzerővel. Az országos ősbemutató helyszíne a Fertőrákosi Barlangszínház.

Kvártélyház Szabadtéri Színház Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián népszerű musicaljét, A Pál utcai fiúk musicalt mutatja be a Barlangszínházban június 9-én és 10-én. Az előadás különlegessége, hogy a kaposvári egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének hallgatói, illetve a Zalai Táncegyüttes néptáncosai közül kerültek ki a grund őrzői és a vörösingesek.

Az operett műfaj kedvelőinek nyújt feledhetetlen élményt június 16-án és 17-én este a Cigányszerelem, Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje. A Rátonyi Róbert Színház ezeken az estéken is ismert művészeket sorakoztat fel, a színpadra lép Kállay Bori, Teremi Trixi, Vörös Edit és Domoszlai Sándor.

Győri Filharmonikus Zenekar három alkalommal is hangversennyel készül az évadban. 2023. június 18-án Szimfonikus ABBA nagy sikerű előadásukkal készülnek. Az 1972-ben alakult svéd ABBA együttes minden túlzás nélkül egyike a popkultúra ikonikus formációinak. A legismertebb ABBA-melódiák ragyogó szimfonikus zenekari verzióit hallhatjuk.

A gyermekek nagy kedvencei ismét megjelennek a Barlangszínházban július 1-én. A TBG Production előadásában érkezik a Cinderella családi mesemusical, amely az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról szól. A történetet, az ismert Hamupipőke meséjét ezúttal ősi tartalmi formájában, de Pozsgai Zsolt író egyedi feldolgozásában, tánc- és mesemusicalként keltik életre július első napján.

Győri Filharmonikus Zenekar következő hangversenyének főszereplője a világhírű szoprán énekesnő, Rost Andrea, aki több évszázad zenés színpadi remekműveinek részleteiből állította össze pazar műsorát. Az est első felében az olasz és a francia operarepertoár kincsestárából válogatott a művésznő. A szünet után a magyar operett nagymesterének, Lehár Ferencnek az örökzöld melódiái csendülnek fel, míg Johann Strauss révén a program a császárvárosba is kikacsint. Az est végén a 20. század friss hangjait hallhatjuk – Gershwin, Kurt Weil, filmzene és musical egyaránt helyet kap a színes csokorban.

Neoton együttes koncertje július 7-én rázza fel a közönséget. A magyar popzene kiválóságainak története évtizedekre nyúlik vissza, és most dalaik bezengik a kőfejtő kiváló akusztikájú tereit.

Július 8-án a Megasztár felfedezettje, Kökény Attila és az Artisjus- és EMeRTon-díjas magyar zenész, Rakonczai Viktor az Ébredés című közös koncerttel lép színpadra. 

Carpathian Impressions nagysikerű formáció a teltházas new yorki Carnegie Hall után először Magyarországon a Fertőrákosi Barlangszínházban tartja hazai koncertjét július 9-én, vasárnap este. A formáció Polgár Éva, Borbély László és Varga Gábor közreműködésével, a Kárpát-medence zenei örökséget mutatja be Liszt, Bartók, Kodály és a magyar népzene improvizációin keresztül. A három zongorista fellépett többek között a los angelesi Zipper Hallban, a washingtoni Kennedy Centerben és a világhírű new yorki Carnegie Hallban teltház előtt.

Kovács Ákos, a Kossuth-díjas zeneszerző, költő a magyar zenei élet egyik meghatározó előadója. Önálló koncertjei mellett sok hazai fesztivál kiemelt fellépője, aki a Fertőrákosi Barlangszínház színpadán kápráztatja el a közönséget június második hétvégéjén két alkalommal is, így biztosan senki nem marad le a koncertről.

A tavalyi nagy kedvenc – amelyet már hatszor játszott a Barlangszínház telt házzal, de úgy tűnik, mégsem tudott betelni vele a közönség – újra látható: a TBG Production a Vadak Ura musical – The Covenant július 22-én és 23-án mutatja be két-két előadásban. Az alkotóstáb (író: Egressy Zoltán, zeneszerző: Sebestyén Áron, dalszöveg: Müller Péter Sziámi, rendező: Pataki András, kreatív ötletgazda: Vona Tibor) ismét családi szórakozást és feltöltődést ígér. 

Kockahas – a musical comedy  a magyar zenés színház történetének első, egyszemélyes musical comedyje. Az előadás író–rendezője a Jászai Mari-díjas Szente Vajk. A produkció különlegessége, hogy a darabot Feke Pál művész játssza egyedül, de felvételről közreműködnek a történet további szereplői, a magyar színházi és zenei élet kiválóságai.

A Budapesti Operettszínház augusztus 4-én és 5-én érkezik az év egyik legnagyobb attrakciójával, a Bozsik Yvette rendezte Hegedűs a háztetőn musicallel, amelyben az operett világ legkiválóbb művészei játszanak. A közismert mű átmenetet képez az operett és a musical műfaja között, páratlan zenei világával és keserédes humorával szólítja meg a nézőket, s a barlang kivételes helyszínén is megdobogtatja majd a szíveket augusztus első hétvégéjén.

Augusztus ünnepi hétvégéjére két kihagyhatatlan produkcióval is készül a Barlang. Pénteken, 18-án Fenyő 75+ címmel koncertre várja a közönséget. Fenyő Miklós és Szandi egy jubileumi koncertshow frenetikus hangulatával, a legjobb rock and roll zenékkel, a különleges estére komponált ünnepi műsorral veszi le a lábáról a nagyérdeműt.

A komolyzene mára klasszikussá vált mestereinek műveit szólaltatja meg a Győri Filharmonikus Zenekar a Fertőrákosi Kőfejtő és a Barlangszínházban. Az Örökzöld klasszikusok koncerten, megunhatatlan örökzöldek, a legismertebb és legkedveltebb kompozíciók csendülnek fel augusztus 19-én 19:00 órától.

Augusztus utolsó hétvégéjén a TBG Production Fergeteges – Sissi legendája című táncdrámája Erzsébet királyné ismert történetét dolgozza fel az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival. Az előadás a beteljesületlen vonzalmak hatalmát és az érzékeny, vadóc nő fordulatos életének legizgalmasabb pillanatait mutatja meg modernre hangszerelt, tüzes magyar táncokkal és pompázatos bálok képeivel. 

Az évad zárásaként szeptember 9-én a Sissi, a császárné című balett várja két felvonásban a Strauss-család zenéjére, a nagyérdeműt olyan, a soproni közönség számára már ismert táncosokkal, mint Iryna Tsymbal, Alekszej Dolbilov és Mischa Sosnovschi valamint a St. Pölten-i Europaballet művészei.

A tavalyi év sikere után a nyár során háromszor ismét JazzCsütörtökkel várja a műfaj és a borok kedvelőit a Barlangszínház Dohnányi terme. Szeretnének koncertekkel egybekötött találkozásra alkalmat adni a jazz különböző ágainak, helyi és országosan ismert előadóinak június 15-én, majd július 20-án és augusztus 17-én a kőfejtő falai között. 

Idén is várja két vasárnapon az Ötórai hangoló koncertsorozat a zene kedvelőit. Július 30-án Párizs romantikus világába kalauzolja el a közönséget Jacsó Erika és Aba-Nagy Zsuzsanna. Augusztus 27-én, 17 órakor Madrid elevenedik meg Harka-Szarvas Anna és Kékes Kata előadásában

Jegyek már kaphatóak! A jegyárak előadásonként eltérnek!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top