Főoldal » Koncert » EAST életműkoncert

EAST életműkoncert


Helyszín: Művészetek Palotája 1095 Budapest, Komor Marcell St 1.
Dátum: 2013. 03. 12. ( kedd )

EAST életműkoncert

EAST - életműkoncert
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A koncerteken az East történetének két legsikeresebb formációja lép színpadra:

Fellépők:
Zareczky Miklós - ének, Móczán Péter - basszusgitár, Pálvölgyi Géza - billentyűs hangszerek, Varga János - gitár, Király István - dob, Dorozsmai Péter - dob, Takáts Tamás - ének

Közreműködik:
Madarász Gábor - gitár

Az East 1975 nyarán alakult, és még abban az évben, november 15-én bemutatkozott Szegeden. A Szakcsi Lakatos Béla (elektromos zongora), Móczán Péter (basszusgitár), Varga János (gitár), Király István (dob) felállású zenekar az első fellépésén elképesztő sikert aratott. Ez a koncert és ez a siker indította el a zenekart közel húszéves pályáján, amelynek során több mint ezer koncertet adott és tizenegy nagylemeze jelent meg, Magyarországon kívül Japánban és Nyugat-Európában is.

Az East 1994 szeptemberében a Budapest Sportcsarnokban lépett fel utoljára. Tizennyolc év hallgatás után a Pécsi Országos Színházi Fesztivál felkérésére az együttes 2012. június 8-án lépett újra színpadra a pécsi Kodály Központ zsúfolásig megtelt hangversenytermében. A siker minden várakozást felülmúlt. Az East legmaradandóbb zenéiből összeállított két és félórás koncert végén a közönség hosszú percekig állva tapsolt.

Most ismét Budapesten lesz hallható és látható az East. A koncertprogram az együttes szinte teljes életművét átíveli. A máig legsikeresebb első, Játékok című album teljes zeneanyagát és a Hűség című nagylemez hat opusát az eredeti felfogásban, a számokat összefűzve adják elő. A koncert további részében A szerelem sivataga, a Radio Babel albumok és Az áldozat (Szodoma) című balettzene legszebb számai, részletei hangzanak el.

Rendező: EPS Produkciós Iroda

Jegyárak:
6350 Ft, 8900 Ft, 12900 Ft