Főoldal » Koncert » Edith Piaf filmzenei emlékkoncert - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Edith Piaf filmzenei emlékkoncert - Margitszigeti Szabadtéri Színpad


Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad Margitszigeti Szabadtéri Színház
Dátum: 2015. 07. 23. ( csütörtök )

Edith Piaf filmzenei emlékkoncert - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

2013-ban volt 75 éves az ország egyetlen épített szabadtéri színháza, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. A Szabad Tér Színház kiemelt figyelemmel állítja össze a patinás múltú és napjainkra hazánk egyik leggazdagabb kínálatával rendelkező szabadtéri színpadának ünnepi programját. A színház a fenntartó, Budapest Főváros támogatásával felújítással készül az ünnepi évadra.

A Szabad Tér Színház az előző évi kínálatot meghaladó tervekkel készül az ünnepi évadra. A 2015 nyarán a Budapesti Nyári Fesztivál programja a megújulás jegyében kívánja megnyitni Budapest, a kultúra fővárosának kapuit a hazai és a külföldi vendégek előtt.

Viva La France - Edith Piaf 100 - jubileumi film zenei emlékkoncert - 2015. július 23. 20:00 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A James Bond 60 és a Filmzene a világ körül filmzene-koncertek után idén francia tematikával folytatjuk a nagysikerű sorozatot. A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncert a francia mozi, valamint a Franciaországról szóló filmek és filmzenék előtt tiszteleg. A Margitszigeti Szabadtéri színpadon Edith Piaf születésének 100 éves évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő koncert  a Piaf korszakot megidéző legismertebb filmek zenéi mellett maguk a legendás Piaf dalok is megelevenednek. Piaf életét számos színdarab és film feldolgozta már. Magyarországon Vári Éva aratta a legnagyobb siekrt Piaf előadásával, de bújt már nagy sikerrel Edith Piaf bőrébe Szinetár Dóra is.

A programban olyan jól ismert, Oscar-díjas zeneszerzők slágerei szerepelnek, mint a David Leannel együtt dolgozó Maurice Jarre (Arábiai Lawrence, Doktor Zsivágó), Michel Legrand (Cherbourgi esernyők) vagy Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete). A válogatásban Párizs szépségeiről szóló filmek (Parfüm: Egy gyilkos története, A da Vinci-kód), francia musicalek (Nyomorultak, Miss Saigon), az örökérvényű A Profi c. film vagy a Moulin Rouge dalai is megjelennek.

A koncert csúcspontjaként külön tematikus blokkban emlékezünk meg a 100 éve született Edith Piafról. Az est külföldi sztárvendége az egyik legnépszerűbb francia énekesnő, Élodie Frégé Piaf-dalokkal tiszteleg a valaha élt legnagyobb francia énekesnő emléke előtt. A fiatal, bájos dalszerző és sanzonénekesnő a Magyarországon is ismert Nouvelle Vague zenekar egyik énekesnője, a közönség igazi kedvence, aki először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Piaf korszakot megidéző legismertebb filmek zenéi mellett maguk a legendás Piaf dalok is megelevenednek. Piaf életét számos színdarab és film feldolgozta már. Magyarországon Vári Éva aratta a legnagyobb siekrt Piaf előadásával, de bújt már nagy sikerrel Edith Piaf bőrébe Szinetár Dóra is. A legendás dalokat most Gájer Bálint és Veres Mónika kelti majd életre.

Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra
Vezényel: Nic Raine
Ötlet és koncepció: Hubai Gergely
Producer: Bán Teodóra

Jegyárak: 3500, 3900, 4900, 5900, 6900, 8900 Ft

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!
Februárban 40%, márciusban 30%, áprilisban 20%, májusban már csak 10%kedvezménnyel lehet jegyet váltani, de elképzelhető hogy addigra minden jegy elfogy, minden hely foglalt lesz. A kedvezményt a vásárlás során magunknak kell beállítani! Amint a kosárba helyezte a jegyeket egy összesítő listát fog látni ahol a TELJES ÁR feliratot kell átállítania! Ezután a rendszer újra számolja az összeget és a csökkentett ár kell, hogy megjelenjen! Ezt minden jegynél el kell végezni!