Főoldal > Színház > A tanú színdarab

A tanú színdarab

A tanú színdarab

Helyszín: Szeged
Dátum: 2016. 08. 12. ( péntek )

JEGYVÁSÁRLÁS

A tanú - Újszegedi Szabadtéri Színpad

A film akkora siker volt, hogy a történetnek még folytatása is készült. Szinte nincs is olyan magyar, aki ne ismerné a legendás magyar narancs jelenetet, amikor citromot adnak Bástyaelvtársnak, aki kérdőre vonja Pelikánt a "narancs" íze és színe miatt. S kérdésére, hogy Mi ez így felel:
„Narancs. Ez az új magyar narancs. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.”

Csányi Sándor, Szombathy Gyula és Cserhalmi György főszereplésével mutatták be a legendás "A tanú" című film színpadi változatát 2012-ben a Thália Színházban. Az előadás  2016. augusztus 12-13-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható megújult szereposztással Böhm György rendezésében.

A hősi forradalom és Pelikán József gátőr elsöpörték a régi rendet. Büszkén, csillogó szemmel tekintenek a jövőbe. Új világ épül, ahol már végre minden jó lesz. Pelikán tisztességes és elkötelezett forradalmár, hisz, összefog, egyetért és áldozatot vállal. Valahol mégis elvéti a lépést, és erre rámegy a munkája, a barátja, a háza és az élete.
Leghelyesebb gyorsan túllépni ezen, mert a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Szerencsére az új világ Pelikán nélkül is dübörögve épül tovább. Az események menete felgyorsulóban, határ a csillagos ég. Még bölcs vezérünk, Bástya elvtárs, a forradalmi igazság letéteményese is elfárad néha: "Tréfásan azt szoktam mondani, hogy én is ember vagyok."
Bacsó Péter 1969-es remekművéből Hamvai Kornél írt egész estés "Broadway-darabot" a Thália Színház számára s most szabadtéren is bemutatkozik a darab a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként.

SZEREPOSZTÁS:
Pelikán József gátőr: Elek Ferenc
Virág elvtárs: Hajdu Steve
Bástya elvtárs: Papp János
Csetneki, Gulyás, kartárs, kórus:  Sorbán Csaba
Dániel, Tussinger, kartárs, kórus:  Borovics Tamás
Rendőr, Fegyőr, Testőr, Rab, Borbély, Bíró, kartárs, kórus: Szívós László Gogolákné, Primadonna, Patocsni, kartárs: Müller Júlia
Gizike, Szabónő, kartárs, kórus: Borsos Beáta
Úttörő1: Sütő András
Úttörő2: Vincze Márton

Díszlettervező: Túri Erzsébet
Jelmeztervező: Kemenesi Tünde
Ügyelő, súgó: Czipó Gabriella
Rendezőasszisztens: Sütő András, Vincze Márton

Rendező: Bőhm György

Jegyárak: 2000, 2500, 2800, 3000 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top