Főoldal » Tánc » Moszkvai Balett: A hattyúk tava balett

Moszkvai Balett: A hattyúk tava balett


Helyszín: Papp László Sportaréna Budapest 1143 Budapest, Stefánia út 2
Dátum: 2014. 11. 23. ( vasárnap )

Moszkvai Balett: A hattyúk tava balett

Az orosz balett méltán világhírű, hiszen a balett világ legjobbjai kerültek ki a legendás Bolsoj színházból és a Moszkvai Balettből.

A Hattyúk tava volt Csajkovszkij első balettje. Mára a 19. századi klasszikus orosz balettek legkiválóbb alkotásaként tartják számon és szinte a világon mindenhol színpadra állították már.
A szövegkönyvet a romantikus balettszövegek mintájára dolgozták ki, egy régi orosz népmese alapján.

A zeneszerző mindhárom balettjéhez (A hattyúk tava, Csipkerózsika és A diótörő) mesetémát választott, mert úgy vélte, hogy a mese valóságos érzelmek és szenvedélyek zenei kifejezésére való alkalom.

Csajkovszkij zenéje nagyon jó hangulatkeltő és fontos drámai alakító tényező, már A hattyúk tavában is.

Az első magyarországi bemutató 1951-ben volt, azonban a legkiválóbb előadásnak mindenhol a moszkvai előadásokat tartják. A moszkvai táncosok világhírűek és produkcióikat mindenhol teltház fogadja.

A hattyúk tava története:
A herceg 21. születésnapján vidáman szórakoznak a nemes ifjak. Megérkezik a herceg édesanyja, aki arra kíváncsi, hogy a fia talált-e magához illő párt. A herceg nemet int.

A mulatság végén a herceg ábrándjaiba merül, amikor hattyúk csapata vonul el. Az ifjú a nyomukba ered. Már besötétedett, amikor megleli őket. Ám a hattyúk gyönyörű lányokká változtak. Odett riadtan fogadja a herceget, és elmeséli szomorú történetét. Gonosz varázslat alatt állnak, amelyet csak egy ifjú hűséges szerelme oldhat fel...

A balett rajongói számára igy biztosan nagy örömöt okoz a hír, hogy 2014. november 23-án ismét Budapesten lép fel a Moszkvai Balett, méghozzá ezúttal a Papp László Sportarénában. A nyáron már óriási sikert aratott a Moszkvai Balett előadása a Margitszigeten, így várható volt, hogy hamarosan újra ellátogatnak hozzánk.

A Moszkvai Balett 2014-es turnéjában a Giselle, a Diótörő és a Hattyúk tava balettekkel járja Európát. A Moszkvai Balett Budapestre a legismertebb orosz népmese balett verzióját a Hattyúk tava balettet hozza el.

A Moszkvai Balett Hattyúk tava két alkalommal lesz látható!

Jegyárak:
6900, 8900, 10900, 12900, 14900, 18900 Ft