Főoldal » Zenés színház » Báthory Erzsébet musical-opera

Báthory Erzsébet musical-opera


Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad Margitszigeti Szabadtéri Színház
Dátum: 2013. 08. 10. ( szombat )

Báthory Erzsébet musical-opera

ELMARAD!

Szomor – Pejtsik – Miklós: Báthory Erzsébet musical-opera az újraírt legenda - A Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera produkciója. 

2013. augusztus 10-11. Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A fesztivál újra műsorra tűzi a tavalyi év legnagyobb szenzációját. A legendás vérgrófnő történetét rendhagyó módon feldolgozó előadás, amely új zenei műfajt is avatott, két estén át újra látható a Margitszigeten. A nagy sikerű musical-opera középpontjában Báthory Erzsébet személye áll, a feleség, az anya, a grófnő, a szerető. A féltékenység és a hatalomvágy által ostromolt, erős, de érző nőalakot festi elénk a nagy ívű dallamvilággal megalkotott, operai igénnyel megkomponált musical. A legendás Báthory Erzsébet (1560, Nyírbátor - 1614, Csejte) alakja és sorsa még ma is foglalkoztatja a tudósok és az emberek fantáziáját. Báthory a köztudatban még mindig női Drakulaként, vérgrófnőként él. A történészek szerint a valóban labilis idegzetű asszony politikai bűnügy áldozata lehetett. Alakja itthon és külföldön is számos irodalmi mű, vers, regény és film ihletőjéül szolgált, hiszen egyszerre van jelen benne titok, féltékenység, szerelem, vágy, erotika, érzékenység és szadizmus.


Főbb szereposztás:  Benedekffy Katalin / Barabás Zsuzsa, Zöld Csaba / Laczkó V. Róbert, Szomor György / Szilágyi János, Szemenyei János / Kátai István, Miller Zoltán / Farkas Loránd

Közreműködik: Kolozsvári Magyar Opera zenekara, kórusa és balettkaravezényel: Kulcsár Szabolcs

Rendező: Bagó Bertalan

Jegyárak: 3900, 4900, 5900, 6900, 7900, 9900 Ft