Főoldal » Zenés színház » Sissi a magyar királyné

Sissi a magyar királyné


Helyszín: Országosan Több helyszínen!
Dátum: 2021. . . ( hétfő )

Sissi a magyar királyné

SISI A MAGYAR KIRÁLYNÉ OPERETT 2021

Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat.

A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét.

Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

A darabban többek között elhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a Szeptember végén, a Szabadság, szerelem, és a megrendítő Szegény magyar nép című dal, Huszka közismert dalai közül pedig a Délibábos Hortobágyon, a Rózsám, viruló kis rózsám, de felcsendülnek még az Én mától kezdve csak terólad és a Csík-csicsóban című dalok is, valamint egyéb dalok, palotások, és polkák is.

A Sissi, a magyar királyné 2021-es turnéállomásai:
2021.06.12-13. Gödöllői Királyi kastély
2021.06.18. Kisvárda
2021.07.10. Arad
2021.08.15. Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad
2021.08.19. Tokaj
2021.08.27. Tata
További időpontok az alábbi városokra hamarosan: Győr, Miskolc, Szombathely, Kolozsvár, Nagyvárad, Temesvár
 

A darab átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operett született.

Szereplők:

Sissi (Erzsébet) Denk Viktória
Gróf Andrássy Gyula Árvai Dániel
Latkóczi Ida Haraszti Elvira
Neszmélyi Kálmán Kádár Szabolcs
Waldeck grófnő Oszvald Marika
Stefi, a lánya Szendy Szilvi
Flórián Kollár Péter Erik
Axamethy gróf – tábornok Peller Károly
Latkóczi Ádám Egri László

RENDEZŐ: KERO

Jegyárak és jegyvásárlás itt!