Főoldal > Zenés színház > Tüskevár musical - Pesti Magyar Színház

Tüskevár musical - Pesti Magyar Színház

Tüskevár musical - Pesti Magyar Színház

Helyszín: Magyar Színház
Dátum: 2023-tól

JEGYVÁSÁRLÁS

TÜSKEVÁR - PESTI MAGYAR SZÍNHÁZ

Fekete István ifjúsági regénye egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyvének a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson. A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel. A nyár véget ér, kezdődik az iskola, a fiúk testileg és lelkileg megerősödve visszatérnek Budapestre, az iskolapadba, de magukkal visznek valamit, ami szavakkal le nem írható – s megfogadják azt is, hogy télen visszatérnek a berekbe.

A könyvből 1966-ban televíziós sorozat készült. 2011-ben Balogh György rendező és Gulyás Ákos operatőr elkészítették az 1966-os filmsorozat remake-jét. 1959-ben – két évvel a Tüskevár keletkezése után – elkészült a folytatás, Téli berek címmel.

A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel. De ennél is fontosabb, hogy megtanítja őket a természet szeretetére és tiszteletére. S amikor Tutajos és Bütyök ősszel visszatérnek Budapestre, a suliba – már egészen másként tekintenek a világra, mint addig.

A Tüskevár musical 2023. március 9-én kerül bemutatásra a Pesti Magyar Színházban.


SZEREPOSZTÁS:

Matula  – FILLÁR ISTVÁN / RANCSÓ DEZSŐ
Tutajos  –  ESZENSZKY GERGELY / FAZEKAS LÁSZLÓ
Bütyök  –  PENKE SOMA / GRÉCZY BALÁZS
Náncsi néni  –  BEDE-FAZEKAS ANNA / VLAHOVICS EDIT
Anya  –  VARGA SZILVIA
István bácsi  –  SZŰCS SÁNDOR
Kengyel/Egyfiú  –  PAVLETITS BÉLA / BARSI MÁRTON
Éva/Egykofa  –  VARGA FEKETE KINGA / NAGY PETRA
Kertész/Vasutas/Csikasz  – KOCSIS GÁBOR / SIMON ZOLTÁN

ALKOTÓK:

Díszlettervező:    Pintér Réka      
Jelmeztervező:    Cselényi Nóra
Zene:    Szirtes Edina Mókus
Zenei vezető:    Szemenyei János
Koreográfus:    Gyenes Ildikó      

RENDEZŐ: GÉMES ANTOS

Jegyárak és jegyvásárlás lentebb!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top