Főoldal > Család > ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás - Etele Pláza

ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás - Etele Pláza

ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás - Etele Pláza

Helyszín: Etele Pláza
Dátum: 2023-tól

JEGYVÁSÁRLÁS

ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás

Az ókori Görögország két legnagyobb katonás spártaiak és a demokráciát kóstolgató athéniak két nagyon hasonló mégis nagyban különböző világot éltek. A két nagyhatalom alapjaiban határozta meg Görögország képét és a görög katonaság fejlődését is.

A görög mítoszok és mondák jelentős része a két nagy államhoz köthető. A világ legszebb nőjének tartott Helénát, aki nem kívánt hozzá menni egy spártai királyhoz  egy athéni rabolja először el. Trójai Heléna születését, elrablását pedig a görög mitológia és irodalom is feldolgozta, így természetesen műtárgyakon és szobrok formájában is ábrázolásra került a történet, mi több Heléna még az antikvitás során is népszerű volt.

A két világ és mítoszaik, isteneik keveredése a harcaik és győzelmeik világából az építészeten túl a művészetben és az irodalomban maradtak emlékek.

Az Ancient Greece az ókori Görögország életét Athén és Spárta, a két legnagyobb hatalom művészetén és történelmén keresztül mutatja be 2023 októberétől Budapesten az Etele Plázában.

Testközelbe kerül Atlasz, Herkules, Amazonas, Akhilleusz, Leonidász, Minotaurusz, Nagy Sándor, Zeusz és Athéné istennő lenyűgöző szobrokon keresztül és olyan hatalmas építményekkel is találkozhatunk, mint a trójai faló vagy akár egy hadihajó, amellyel Athén meghódította az egész Földközi-tengert! Az ókori Görögország kulturális, történelmi, filozófiai és harci örökségéhez kapcsolódó régészeti leletek, műalkotások, tárgyak és kiállítások kiterjedt gyűjteménye is megcsodálható lesz.

Megérkezett Görögország valaha volt legnagyobb produkciója, és 2023. október 20-án megkezdi európai turnéját Budapesten! Egy hihetetlen utazás az ókorba ahol testközelből csodálhatjuk meg a görög történelem és mitológia nagyszerűségét. Spárta, Athén, Macedónia, Trója, csatahajó, filozófusok, művészet, építészet, találmányok és minden ami fontos volt ebben az időszakban..

A görög hősök olyan legendákkal övezettek, amelyek az emberi kitartás, bátorság és hűség példaképei lettek. Az Akhilleusz, Odüsszeusz és Héraklész által elvégzett hőstettek máig ható inspirációt jelentenek mindannyiunk számára, mint ahogyan tették ezt a 300 c. film alkotóira is, ahol a méltán híres spártai harcosok és Leonidasz nagyságára építve készítettek el egy azóta is mindenki számára ikonként emlegetett filmet, amely azonnal megdöntötte az akkori mozi rekord nézőszámait. A kiállítás megmutatja, hogyan formálták ezek a hősök és legendák az ókori görög társadalom értékrendjét és identitását.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top