Főoldal » Egyéb » V.IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság

V.IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság


Helyszín: Országosan Több helyszínen!
Dátum: 2013. 08. 09. ( péntek )

V.IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság

Az V. férfi U19 világbajnokság helyszíne Magyarország. Az U19-es vb-k története során először 24 csapat vehet részt a tornán, amelynek lebonyolítása megegyezik a felnőtt világbajnokságéval.

A válogatottak négy, egyenként hat csapatos csoportban kezdik a tornát. A csoportok 5. és 6.helyezettjei a 17-24. helyért, az Elnöki Kupáért folytathatják a vb-t, míg a legjobb 16 közé jutó, csoportonként 4-4 csapat a nyolcaddöntőben folytatja, egyenes kieséses rendszerben. A nyolcaddöntők, a negyeddöntők és az elődöntők vesztesei helyosztókon lépnek pályára – a csapatok valamennyi helyezésért lejátsszák a mérkőzéseket a 3-16. helyig az augusztus 23-i döntő előtt.

A résztvevő országok: Magyarország (rendező), Ausztria, Dánia, Fehéroroszország, Franciaország, Horvátország, Németország, Norvégia, Románia, Svédország, Spanyolország, Szerbia, Szlovénia (az Európa-bajnokságról), Angola, Egyiptom, Gabon, Tunézia (az Afrika-bajnokságról), Dél-Korea, Japán, Katar (az Ázsia-bajnokságról), Argentína, Brazília, Chile, Venezuela (a pán-amerikai bajonkságról)

A mérkőzéseket két helyszínen, Budaörsön és Érden bonyolítják le.

Budaörs szabadidőközpontja, a Városi Uszoda és Sportcsarnok