Főoldal » Koncert » Emeli Sandé - VeszprémFest

Emeli Sandé - VeszprémFest


Helyszín: Veszprém Aréna 8200 Veszprém, Külső-kádártai út Hrsz.: 0213/85
Dátum: 2015. 07. 18. ( szombat )

Emeli Sandé - VeszprémFest

VeszprémFest 2015 - Fellépők és program

ROGER HODGSON, a Supertramp legendás énekese már biztos, hogy fellép fel a 2015. július 15. és 19. között megrendezendő 12. VeszprémFesten.

A Fesztivál egyik sztárvendége Emeli Sandé lesz. Emeli Sandé koncert 2015. július 18-án a Veszprém Aréna színpadán.

Vidéki skót környezetből származik. Tíz éves korától a zongora a hangszere és zeneszerzői eszköze. Hangjával pedig még korábban felhívta magára a figyelmet. A jobb keze alkarjára teljes hosszában a festő Frida Khalo-t tetováltatta – egy egyszerű, egyenes gondolkodású művésznőt.

A popszakma nem egy nagy neve az ő izgalmas, ütős szerzeményét énekli: Tinie Tempah (Let Go), Professor Green (Kids That Love To Dance), Tinchy Stryder (Let It Rain), Chipmunk (Diamond Rings), Wiley (Never Be Your Woman). Írt nagy díváknak (Susan Boyle), kicsiknek (Cheryl Cole) és közepeseknek (The Saturdays). Papája (Zambiából) és a mamája (Cumbriából), akik zenélni tanították, és ösztönözték ambíciói kiteljesítésére, nagyon büszkék rá.

Aztán ott vannak a gazdag dallamvilágú, klasszikusan erőteljes, futurisztikus retró popdalok, amelyeket saját bemutatkozó albumára írt. Szereti – és érti – Nina Simonét, Joni Mitchellt és Lauryn Hillt, ez nyilvánvaló, a napnál is világosabb. És vannak dolgok, amelyeket “szabadidejében” csinált: három negyedév a Glasgow University hat éves orvosképzésén. A klinikai neurolóigára specializálódott, mondván: “Nagyon érdekel minden, ami az aggyal kapcsolatos.”

Ő Emeli Sandé, aki 2010 néhány nagy slágere mögött is áll. És ő volt a hang 2011-ben debütáló Our Version of Events című lemezén, amely 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott debütáló albuma lett, amivel elnyerte a brit kritikusok díját.
És ő az, aki ugyanannyira imád komponálni, mint énekelni, s aki egyaránt tud korszerű és időtlen lenni.

Jegyárak a koncertre:
7900Ft, 9900Ft, 10900Ft, 12900Ft, 14900Ft, 16900Ft, 19900Ft,

A jegyvásárlás gombra kattintva a Veszprém Feszt 2015 további rendezvényeire is tud jegyeket vásárolni!