Főoldal > Koncert > Red Army Choir koncert - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara 2015 - Papp László Sportaréna - Jegyek

Red Army Choir koncert - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara 2015 - Papp László Sportaréna - Jegyek

Red Army Choir koncert - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara 2015 - Papp László Sportaréna - Jegyek

Helyszín: Papp László Sportaréna Budapest
Dátum: 2015. 09. 19. ( szombat )

JEGYVÁSÁRLÁS

2015. szeptember 19-én Budapesten a Papp László Sportarénában ad koncertet a Red Army Choir.

Az együttes az egykori szovjet, a mai orosz Vörös Hadsereg hivatásos művészegyüttese, amelyet férfikórus, zenekar és táncegyüttes alkot. A több száz énekes, táncos és zenész tagot számláló együttesnek is joga van használni a "Vörös Hadsereg Kórusa" nevet.

Csodálatos hangzású férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok előadásában olyan általunk is jól ismert slágerek hangzanak fel, mint a Volgai hajósok dala, Kalinka, Moszkvai éjszakák, Katyusa, a Partizán dal, de az orosz hangzás a nyugati zenei kultúrából átemelt daraboknak is jó tesz.

A rendkívül nagy tudású, klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásban orosz néptáncokat, katona- és tengerésztáncokat, a világhírű kozáktáncokat csodálhatja meg a közönség. A néző már a puszta látványtól is elszédül, a közismerten hatalmas ugrások, szédítő forgások, guggolós részletek szinte fittyet hánynak a fizikának, az emberi anatómiának és fiziológiának.

Az együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. Jelenlegi director és karmester Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta mindegyik kontinenst, több, mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek. 1980-ban ők nyitották meg a moszkvai olimpiát, majd 2014-ben a Szocsi téli olimpiai játékokat, koncertet adtak a Vatikánban II. János Pál Pápának, és együtt zenéltek számos nagy sztárral köztük Celine Dion-nal is.

A 75 éves fennállás alatt, a nagy túlélő együttes életében természetesen nyomot hagyott a kommunizmus, a peresztrojka, a vad orosz kapitalizmus, a nehéz 90-es évek, a Putyin-korszak, de művészetük magas színvonala változatlan.

Közreműködik: Vásáry André

Előadások:

2015. szeptember 17. Veszprém Aréna
2015. szeptember 18. Győr, Audi Aréna
2015. szeptember 19. Budapest Sportaréna
2015. szeptember 20. Miskolc, Generali Aréna

Jegyárak:
5900, 7900, 9900, 13900, 15800 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top