Főoldal > Tánc > Sukhishvili

Sukhishvili

Sukhishvili

Helyszín: Országosan
Dátum: 2024. 04. 10. ( szerda )

JEGYVÁSÁRLÁS

National Georgian Ballet - Grúz Állami Népi Együttes a Sukhishvili 2024

A "Sukhishvili" hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsort mutat be a grúz nép múltjáról és hősiességéről. Az innovatív tánctársulat alapításától kezdve jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól, a folklór témákat modernizálva, klasszikus táncelemekkel tölti meg, izgalmas és látványos produkciókat létrehozva. 

A georgiai (grúz) nemzeti balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította, akik nemcsak a színpadon, hanem az életben is egy párt alkotnak. Ez volt az első hivatalos állami tánccsoport Grúziában. A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett már fel, többek között a Sydney Operaházban, a Royal Albert Hall-ban vagy a Metropolitan Operában. Ez az egyetlen népi társulat, amely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Scala színpadán rekord sikert ért el: tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség egyik fellépésük végén.

National Georgian Ballet Sukhishvili táncestje 2024-ben újra Magyarországon. A SUKHISHVILI Georgiai Állami Népi Együttes 2024. április 10-én és 11-én Budapesten az Erkel Színházban.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top