Főoldal > Zenés színház > Macskák musical

Macskák musical

Macskák musical

Helyszín: Madách Színház
Dátum: Folyamatosan

JEGYVÁSÁRLÁS

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical.

1983. március 25-én mutatta be a Madách Színház a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után.
Az eltelt 29 évben az előadás csaknem 1400-szor került színre, közel 1,5 millió néző látta, megdöntve ezzel minden magyar színházi rekordot. Mintegy 150 művész szerepelt már a darabban a bemutató óta, és több színházlátogató generáció nőtt fel a Macskákkal.

2007. nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Madách Színház megújult szereposztással mutatta be a musicalt, azóta pedig az eddigi és az új szereplők együtt játsszák a darabot.

A musicalben szerepelt már számtalan sztár, így például Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Bencze Ilona, Bozsó József, Cseke Péter, Détár Enikő, Dunai Tamás, Egyházi Géza, Gálvölgyi János, Gajdos József, Gallusz Nikolett, Haumann Péter, Hirtling István, Hűvösvölgyi Ildikó, Kalapács József, Kautzky Armand, Kökényessy Ági, Ladinek Judit, Malek Andrea, Szente Vajk, Szerednyey Béla, Szolnoki Tibor, Timkó Eszter és még sorolhatnánk.

A hamarosan 30 éve bemutatott Macskák felújított jelmezekkel és díszlettel, valamint az új szereplőkkel bizonyítja, hogy nem csak a mitológiában, hanem a színpadon is legalább hét élete van a macskáknak.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top