Főoldal » Külföld » Sunrise Avenue koncert Wonderland Orchestra

Sunrise Avenue koncert Wonderland Orchestra


Helyszín: Wiener Stadthalle Vogelweidplatz 14, 1150 Wien, Ausztria
Dátum: 2016. 03. 20. ( vasárnap )

Sunrise Avenue koncert Wonderland Orchestra

Sunsrise Avenue koncert 2016. március 20.

A zenekart 2002-ben Samu Haber alapította, azóta is ő az együttes fő dalszerzője. Eleinte elsősorban koncertekkel igyekeztek megismertetni stílusukat a finn közönséggel, így első kislemezük is csak 2006-ban jelent meg. Az első dalok (All Because Of You; Romeo) viszonylagos ismertséget hoztak a zenekarnak hazájukban, sőt a kislemezeket követő első nagylemez (On The Way To Wonderland) a finn slágerlista második helyéig vitte. Ezt követően az együttes főleg német nyelvterületen nyert nagyobb ismertséget.

2007-ben zenei nézetkülönbségek miatt elhagyta az együttest az alapító-gitáros, Janne Kärkkäinen, akinek a helyére Riku Rajama érkezett. Az új felállással 2009 májusában jelent meg a zenekar második albuma (PopGasm). Ezt követően egy akusztikus felvételeket tartalmazó koncertalbumot is megjelentettek, mely azonban csak Finnországban volt megvásárolható.

2011 márciusában jelent meg a zenekar legújabb nagylemeze (Out Of Style), melynek első kislemez-dalát, a Hollywood Hills című számot 2011 januárja óta sok rádió játssza, komoly sikereket szerezve a zenekarnak, ami a slágerlista-helyezéseken is nyomon követhető.

Magyarországon először 2012. március 6-án koncerteztek a Dürer Kertben. 2016. március 20-án Bécsben a Wiener Stadthalleban adnak koncertet. A különleges bécsi koncerten fellép velük a Wonderland Orchestra is.

Jegyárak: 41, 49, 57, 65 euro