Főoldal > Zenés színház > Nemzeti Lovas Színházi Fesztivál

Nemzeti Lovas Színházi Fesztivál

Nemzeti Lovas Színházi Fesztivál

Helyszín: Kincsem Park
Dátum: 2015. 07. 17. ( péntek )

JEGYVÁSÁRLÁS

Nemzeti Lovas Színházi Fesztivál lesz 2015. július 17-én és 18-án a Kincsem Parkban. Életre kelnek a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház előadásában a magyar történelem legendái, akikkel együtt átélhetitek Magyarország legnépszerűbb kalandjait. Ők nem mások, mint a Honfoglalás korából Árpád fejedelem és a 7 vezér valamint a Mátyás, az igazságos. Olyan sztárok szereplésével, mint Pintér Tibor, Pataky Attila, Papadimitriu Athina, Kaszás Géza, Wolf Kati, Barabás Kiss Zoltán, Sipos Imre, Fekete Laci, Árpa Attila és nem utolsó sorban Mészáros Árpád Zsolt.

A két előadás a Nemzeti Lovas Színházi Fesztivál része.

A Honfoglalás rockoperáról bővebben:

2015. július 17 - Budapest - Kincsem Park - Honfoglalás rockopera

A film nyomán Koltay Gábor testvére, Koltay Gergely és zenésztársa, Szűts István alkotott azonos címmel rockoperát, amelynek színpadra állítása Pintér Tibor érdeme.

A mozifilm készítői döntően párbeszédekkel szőtték történetüket, erről azonban egy rockoperánál szó sem lehet, így aztán Koltay Gergely és Szűts István – felhasználva a filmben is elhangzó zenei betéteket, dalokat – hatásos, nagyszabású zenés művet alkotott. Újszerűségét az is jelzi, ahogyan több ponton is szakított a film történetbonyolításával.

Az eredeti alkotásban nem szereplő szerelmi szál módot adott lírai dalbetétek, duettek beillesztésére, a Papadimtriu Athina által megszemélyesített, ármánykodó Sámánasszony pedig folyamatos feszültségforrásként szolgált. Vele szemben a jót, a magyarokat hazát foglalni űző Táltos képviseli, őt Pintér Tibor alakítja. A táltos a történet legfőbb mozgatója, aki a néha csüggedő Árpádba új erőt önt, a harcba induló magyarokat győzelemre vezeti, és végül legyőzi a Sámánasszonyt, valamint mindenki mást, aki Árpád népe és az új haza közé állA Honfoglalás című magyar rockopera kulturális és művészeti értékek közvetítését szolgálja azáltal, hogy feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak, és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban megismerkedhessenek a magyarok valódi történelmével. A produkció a legigényesebb zenei és prózai adaptáción keresztül látványos lovasjelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a hét vezér hazatérését.

„A szállj, szállj sólyom szárnyán” című dal szerzői és Pintér Tibor a darab rendezője, gondoskodnak arról, hogy az előadás egy feledhetetlen élmény legyen a nézőknek, akik ellátogatnak előadásunkra!

A Honfoglalás szereposztása:
Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Wolf Kati, Barabás Kiss Zoltán, Laklóth Aladár, Kaszás Géza, Papadimitriu Athina, Sipos Imre, Békefi Viktória, Mohácsi Márk, valamint Fekete László

valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház tánckara

Zeneszerzők: Szűts István és Koltay Gergely
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Nádasdy András és Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán
.

Jegyárak / Szektorárak:

6 800 Ft     A szektor, B szektor, C szektor, D szektor, E szektor, F szektor, G szektor, H szektor, I,
8 500 Ft     A szektor, B szektor, C szektor, D szektor, E szektor, F szektor, G szektor, H szektor, J, K, L, M, N
10 500 Ft     P21, P22, P23, P24, P25, P26, P27, P28, P29, P30, P31, P32, P33, P34, P35, P36, P37, P38, P39, P40, P41, P42, P43, P44
12 500 Ft     P1, P10, P11, P12, P13, P14, P15, P16, P17, P18, P19, P2, P20, P3, P4, P5, P6, P7, P8, P9

A Mátyás, az igazságos előadásról bővebben:

2015. július 18-án a Nemzeti Lovas Színház bemutatja a magyar történelem egyik legendás alakjának, Magyarország egyik legnépszerűbb királyának, Mátyásnak a történetét. A musical zenéjét Szűts István, szövegét Pintér Tibor írta.

Pintér Tibor társulata ismét a magyar történelem egyik legendás nagy alakjának történetét dolgozza fel ebben a nagyszabású magyar rockoperában. Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték. A darab Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, a fiatalok számára is közérthetően, a róla szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket.
A kifejezetten családoknak szóló magyar rockopera történelmi vonatkozásában és sokszínűségében is felejthetetlen élmény és kitűnő szórakozás felnőtteknek, gyerekeknek és persze a lószerető közönségnek.

A Mátyás, az igazságos szereplői:
Pintér Tibor, Buch Tibor, Wolf Kati, Papadimitriu Athina, Árpa Attila, Makrai Pál, Kaszás Géza, Várfi Sándor, Békefi Viktória, Mohácsi Márk, valamint Pataky Attila és Fekete László

valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház tánckara

Zene: Szűts István
Szöveg: Pintér Tibor
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Nádasdy András és Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán


Jegyárak:
6800 Ft 8500, 10500, 12500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top